Subtropisch zwembad De Tongelreep, Eindhoven

De tongelreep

De Tongelreep is vooral bekend door het SBS6 programma: Sterren Springen op Zaterdag. Het nationaal zwemcentrum is door haar vele baden zeer geschikt voor alle soorten zwemmers. Van plezier voor de kids tot schoonspringen voor de professional.
VANAF 6 SEPTEMBER 2016 ZIJN HET GOLFSLAGBAD EN HET BUITENBAD GESLOTEN.

Zwemcentrum De Tongelreep

VANAF 6 SEPTEMBER 2016 ZIJN HET GOLFSLAGBAD EN HET BUITENBAD GESLOTEN !!!

De gemeenteraad besloot daartoe in mei van dat jaar. Vervolgens is het proces nieuwbouw van de Tongelreep gestart. De overige baden van Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep zijn nog steeds open. Het blijft dus mogelijk om baantjes te zwemmen en/of zwem- en bewegingslessen te volgen.

Het nieuwe zwemcentrum De Tongelreep 2024/2025

Op dinsdag 16 maart 2021 is een belangrijke stap gezet: de Eindhovense gemeenteraad heeft unaniem ingestemd voor de uitbreiding van zwembad De Tongelreep. De gemeenteraad van Eindhoven heeft dinsdagavond 24 januari 2023 definitief groen licht gegeven voor de nieuwbouw van zwembad De Tongelreep. Dat betekent groen licht om een nog mooier en beter bad te realiseren voor ALLE zwemmers in Eindhoven en de regio. De aanbesteding voor het zwembad is inmiddels gestart. Een bouwteam gaat aan de slag om dit bad eindelijk te gaan bouwen. Naar verwachting kan het nieuwe zwembad in 2025 klaar zijn.

Beoordelingen zwemcentrum de tongelreep eindhoven pieter van den hoogenband zwemstadion

112 beoordelingen
3.9 sterren uit 5