Top 10 subtropische zwembaden Nederland

Het heijderbos

Wat zijn de mooiste subtropische zwemparadijzen van Nederland in 2024? 🌴 Wij hebben de leukste en beste subtropische zwembaden van Nederland voor jou uitgezocht en deze top 10 subtropisch zwemparadijs samengesteld. 💦 Golfslagbad, snelstromende rivieren, spannende glijbanen. 🏊 Een subtropisch zwembad is een bron van plezier en een heerlijk dagje uit. Overal in Nederland zijn leuke en mooie subtropische zwembaden te vinden.

1. Aqua Mundo Het Heijderbos, Limburg

aqua mundo port zelande 07

Aqua Mundo Het Heijderbos  is een compleet subtropisch paradijs. Naast zwemmen kan je ook een avontuur beleven in het golfslagbad, de glijbanen en de verzonken stad in het tropische snorkelbad. Aqua Mundo Het Heijderbos biedt ook de mogelijkheid om te gaan duiken. Voor de kids is er altijd water plezier in Aqua Mundo. Ze hoeven zich ook niet alleen te vermaken. Aqua Mundo organiseert toffe waterspelletjes, onder- en boven water. Het paradijs heeft ook een complete Wellness & Spa met Beauty Center. Massage, gezichtsbehandeling, er is van alles mogelijk.

2. Aqua Mundo De Eemhof, Flevoland

aqua mundo eemhof 08

In het midden van het land, aan het Eem meer, ligt het Center Parcs de Eemhof. Het Aqua Mundo zwemparadijs hier is absoluut één van de beste van Nederland. Maar naast het golfslagbad, de wildwaterbaan en de waterglijbanen, is er nog een unieke attractie. Je kunt er ook surfen op de unieke Flow Rider. Met de Turbo Twister heeft de Eemhof een super spectaculaire glijbaan van maar liefst 154 meter lang. Voor de peuters welke ook graag spetteren is er een veilig kinder-doe-bad waar ze zich prima de hele dag kunnen vermaken. Bij het buitenbad is er gelegenheid om te relaxen of te zonnebaden op de ruime ligweide. Jong en oud zullen zich de hele dag kunnen vermaken in Aqua Mundo de Eemhof.

3. Aqua Mundo De Kempervennen, Noord-Brabant

aqua mundo kempervennen 01

In het Aqua Mundo De Kempervennen vind je een bijzonder ruim aanbod van spannende attracties. Zo is er een ruim 60 meter lange glijbaan en een grote wildwaterbaan. Maar je kunt hier ook snorkelen en er is een duikschool. Tijdens het douchen kun je hier zonnebaden onder de Sunshower. Er is echt aan van alles gedacht, zodat een dag je zwemmen in De Kempervennen een hele belevenis wordt. Van jong tot oud, iedereen zal hier een een dag vol plezier beleven.

4. Landal Het Vennenbos, Noord-Brabant

landal vennenbos

Landal Greenparks zwemparadijs het Vennenbos in het mooie Brabant heeft tal van leuke attracties voor een dagje uit. Neem een duik in het golfslagbad, roetsjt van de Black Hole glijbaan met sterrenhemel of ontdek de spectaculaire Lazy River. De kleintjes kunnen zich ook de hele dag prima vermaken in het Kinder-doe-bad of in het Kids Junglebad.Ook heeft het tropisch paradijs heerlijke relax baden, zoals: een kruidenbad, bubbelbad en sproedelbad. Even helemaal ontspannen kan in de infrarood sauna.

5. Aqua Mundo De Huttenheugte, Drenthe

aqua mundo huttenheugte 07

Het subtropische zwemparadijs Aqua Mundo in het Center Parcs De Huttenheugte is al jaren enorm populair. Dat is ook geen wonder, met onder andere een golfslagbad, wildwaterbaan, glijbanen, kinder-doe-bad en kids watergames is er genoeg om zich hele dagen mee te vermaken. Ook voor de ouderen zijn er voldoende voorzieningen, zo is er een sauna en kan er gedoken worden met een onderwaterscooter. Ook zijn er nog vele andere activiteiten mogelijk zoals Aqua Fit & Aquaobics.

6. Aquafun Sportiom, Noord-Brabant

aquafun sportiom 06

Met het uitgebreide aanbod aan waterattracties is het subtropisch zwemparadijs Aquafun Sportiom in Den Bosch terecht één van de populairste zwembaden van Nederland. Het beschikt over allerlei leuke en spannende attracties, in het overdekte zwemparadijs, zoals een wilde rivier, golfslagbad en supersnelle glijbanen. Maar Aquafun heeft ook een verwarmd buitenbad met zonneweide. Wil je even ontspannen, dan stap je in een kruidenbad, sauna of whirlpool.

7. Aqua Mundo Het Meerdal, Limburg

aqua mundo meerdal 01

In de Aqua Mundo van Center Parcs vind je tal van spannende en bijzondere attracties. Er zijn tal van glijbanen, een snel stromende rivier en je kunt hier zelfs snorkelen en duiken. Een ritje op een onderwaterscooter maakt je dagje Aqua Mundo Het Meerdal helemaal compleet. Ook is er genoeg mogelijkheid om te ontspannen in een sauna, kruidenbad of Turks-stoombad. Voor jongere kinderen zijn er leuke watergames. In Aqua Mundo Het Meerdal kun je met Aquarobics en Aquafit ook lekker fit blijven.

8. Tikibad, Zuid-Holland

tikibad duinrell 02

In pretpark Duinrell bevindt zich het misschien wel bekendste subtropische zwembad van Nederland. Het Tikibad. Met de vele glijbanen en attracties is het Tikibad het grootste indoor glijbanenparadijs van Nederland en België, waar niemand zich maar een moment zal vervelen. Ouders kunnen met de kids van de 'Family Slide'. In de donkere glijbanen Moonlight en Starfight glijd je langs lichteffecten en watervallen. Je raast van de wilde Typhoon of je dobbert rustig over de Lazy River. Een dagje Tikibad is een waar avontuur.

9. Landal Lommerbergen, Limburg

landal lommerbergen

Landal is bekend van de vakantieparken. Bij het park De Lommerberg staat ook een Landal Greenparks zwemparadijs. Met het Kids Junglebad, Blackhole waterglijbaan en vele andere water attracties is dit zwembad één groot feest voor de kinderen. De volwassen genieten van de kruiden- en stoombaden, bubbelbaden, infraroodcabines of je boekt een heerlijk ontspannende massage. In de zwemmersbar kan iedereen genieten van heerlijke drankjes en snacks.

10. Aqua Mundo Limburgse Peel, Limburg

bonte wever zwemparadijs 01

Het subtropische waterparadijs Aqua Mundo Limburgse Peel van Center Parcs, heeft veel meer te bieden dan alleen lekker zwemmen. Lekker even kopje-onder in het golfslagbad of speel mee met jouw kinderen in het Kinder-Doe-Bad. Na alle activiteiten kan je lekker bijkomen in het bubbelbad, sauna, Turks stoombad of een bruin kleurtje opdoen onder de zonnebank. Dankzij de top faciliteiten van het Aqau Mundo, heeft iedereen een spetterend dagje uit in America, Limburg.