Top 10 subtropische zwembaden België

Erperheide

Wat zijn de mooiste subtropische zwemparadijzen van België in 2024? 🌴 Wij hebben de leukste en beste subtropische zwembaden van België voor jou uitgezocht en deze top 10 subtropisch zwemparadijs samengesteld. 💦 Golfslagbad, snelstromende rivieren, spannende glijbanen. 🏊 Een subtropisch zwembad is een bron van plezier en een heerlijk dagje uit. Overal in België zijn leuke en mooie subtropische zwembaden te vinden.

1. Aqua Mundo Erperheide

aqua mundo erperheide 01

Het subtropische zwemparadijs Aqua Mundo in het Center Parcs Erperheide is al jaren enorm populair. Met onder andere een golfslagbad, wildwaterbaan, glijbanen, kinder-doe-bad en kids watergames is er genoeg om zich hele dagen mee te vermaken. Ook voor de ouderen zijn er voldoende voorzieningen, zo is er een sauna en kan er gedoken worden met een onderwaterscooter en je kunt zwemmen tussen de tropische vissen ook prachtig snorkelen in het Aziatisch Vissersdorp. Ook zijn er nog vele andere activiteiten mogelijk zoals Aqua Fit & Aquaobics. Een beetje extra ontspannen doe je in de in de sauna en trakteer jezelf daarna op een ontspannende massage.

2. Aqua Mundo Vossemeren

aqua mundo vossemeren 02

Center Parcs Aqua Mundo De Vossemeren in Vlaanderen is sensationeel waterplezier voor het hele gezin! In dit subtropisch zwemparadijs is, naast aangenaam zwemmen en ravotten in het water, nog veel meer te beleven. Zo is er Aquafit, Aquarobics, kun je hier duiken en zelfs een ritje maken op een onderwaterscooter. Voor de kids is er altijd water plezier in Aqua Mundo. Zo organiseert Aqua Mundo toffe waterspelletjes, onder- en boven water. Volwassenen kunnen ook lekker ontspannen in de sauna. Hier zijn echt alle faciliteiten aanwezig: Sauna, Turks stoombad, Koudwaterbaden, Hot Whirlpool, Rustruimte en de Saunabar voor een hapje en een drankje.

3. Aqua Mundo Les Ardennes

aqua mundo les ardennen 01

Midden in de Ardennen ligt het Center Parcs vakantiepark Les Ardennes. Hier kun je je hele dagen vermaken in het Aqua Mundo subtropische zwemparadijs. Het is tropisch waterplezier voor de hele familie, met glijbanen, golfslagbad en stroomversnellingen. Voor de baby of peuter is er een veilig en fun 'Pierenbad'. Het is het hele jaar door waterplezier voor jong en oud in de wilde golven en warme wateren van het bad. Voor de kleinste kids is er een speciaal Kinder-doe-bad. In het ondiepe water, met de fonteintjes en glijbanen is het altijd dikke pret.

4. Aquafun Kempense Meren

aquafun kempense meren 04

Aquafun de Kempense Meren is volop waterplezier voor de hele familie. Lekker spetteren in het Pierenbad voor de kleinste kids of spannende stroomversnellingen en wilde golven voor de grote kids. Terwijl de volwassenen zich heerlijk kunnen laten verwennen in de sauna en het wellness center. Dankzij de uitstekende voorzieningen, biedt Aquafun de Kempense Meren de hele dag door waterplezier en ontspanning voor jong en oud!

5. Aquafun De Haan aan Zee

aquafun de haan 06

In het zwemparadijs van Center Parcs vermaken de kids zich de hele dag. Het zwemparadijs is waterpret voor de hele familie. Lekker van de glijbaan roetsjen, de golven trotseren in het golfslagbad of je mee laten voeren in de stroomversnellingen. Ook voor de jongsten is er veilige maar dolle waterpret in het baby- en kinderbad. Voor volwassenen is er volop gelegenheid voor een dagje wellness, met onder meer sauna's, een Turks stoombad, een verwarmd binnenbad, massage, whirlpool, koudwaterbad, voetenbad, buiten terras, relax corner, sauna bar en solarium.

6. Aquafun Oostduinkerke aan Zee

aquafun oostduinkerke 01

Het Sunparks Aquafun zwemparadijs is de plek bij uitstek voor alle enthousiaste waterratten. Het waterplezier gaat het hele jaar door in dit heerlijke subtropische zwemparadijs. De hele familie beleefd hier urenlang waterpret. Lekker van de glijbaan roetsjen, wilde golven van het golfslagbad trotseren of laat je meenemen door de spannende stroomversnelling. Ook voor baby's en peuters is het dolle waterpret in het veilige baby- en kinderbad.

7. Aqualibi

aqualibi rapido

Aqualibi staat garant voor een dag vol waterplezier. Je kunt hier heerlijk dobberen in het golfslagbad, in een bubbelbad en je kunt hier heerlijk laten meevoeren op een kalme stroom in het ontspannings-bad. Er zijn sensationele glijbanen en natuurlijk is er ook een spectaculaire wilde rivier. Voor de jongste kinderen is er een kinderzone vol glijbanen, fonteinen en verrassingen en een mini beach. Aqualibi biedt vermaak voor iedereen. Er zijn arrangementen voor jongeren, senioren, scholen, verenigingen en het zwembad is toegankelijk voor mindervaliden.

8. Plopsaqua De Panne

plopsaqua stormbad

Plopsaqua het zwemparadijs van Pretpark Plopsaland. Duik samen met de Maya de Bij, Wickie de Viking en andere vriendjes van Studio100 in een spetterend avontuur, vol spannende attracties. Van supersnelle glijbanen en een stormbad, tot Wicky's speeldorp met allerlei waterspeeltoestellen. Plopsaqua De Panne biedt met de verschillende spannende attracties een dag vol spetterend plezier voor alle fans van Maya de Bij, Wickie de Viking en al hun vriendjes.

9. Lago De Waterperels

lago waterperels wilde rivier

Nabij Antwerpen vindt jet het subtropische zwemparadijs Lago De Waterperels. Met een golfslagbad, wilde rivier, glijbanen, wellness, activiteiten en meer, biedt Lago De Waterperels spanning en avontuur voor jong en oud. Bij een bezoek aan de sauna, het stoombad en de warme lagune kun je heerlijk wegdromen en ontspannen. Wil je aquasporten of enkele baantjes trekken in het 25 meterbad, dan kan dat hier ook gewoon.

10. Lago zwembaden in België

lago waterperels buitenbaden

Voor waterpret, sport en ontspanning moet je in één van de maar liefst 10 subtropische zwembaden van Lago zijn. De zwembaden bevinden zich in Beveren, Brugge, Eupen, Gent, Kortrijk, Lier, Mons, Pelt, Sint-Truiden en Zwevegem. In de zwembaden vind je zwembaden, glijbanen, wildwaterbanen, wellness-voorzieningen en meer. Uiteraard kun je er ook een hapje eten, waarmee de zwembaden van Lago een mooie gelegenheid zijn voor een dagje weg in België.