Top 10 waterparken Europa 2024

Siam park

Wat zijn de mooiste aquaparken van Europa? 🌴 Wij hebben de leukste en mooiste waterparken van Europa voor jou uitgezocht en deze top 10 waterparken samengesteld. 💦 Spannende glijbanen, stroomversnellingen, lazy-rivers, kinder-splash-zones. 🏊 Een waterpark is een bron van plezier voor families zonder- of met kinderen. Overal in Europa zijn spannende en prachtige aquaparken te vinden.

1. Siam Park - Tenerife

siam park

Siam Park op Tenerife, heeft attracties in 3 thema's. Adrenaline, Familie en Relax. De spannende glijbanen in het thema Adrenaline laten je bloed sneller stromen. Stort jezelf van de 28 meter hoge Tower of Power en schiet met 80 kilometer per uur door een aquarium gevuld met haaien. Race tegen elkaar van de Naga Racer, roetsj van de Sawasdee of klim, klauter en spetter gezamenlijk in The Lost City. Om even bij te komen van alle spanning, kun je op verschillende manieren ontspannen in het Siam Park. Je kunt in het Siam Park onder andere met privacy ontspannen in een Cabana.

2. Tropical Islands - Duitsland

tropical islands resort00

Het bekendste subtropische waterpark van Duitsland is wel Tropical Islands. In een oude, enorme Zeppelin hangar is een waar tropisch paradijs gecreëerd met zwembaden, zandstranden en een fantastische sfeer. Het resort heeft 4 glijbanen, waaronder een 27 meter hoge glijbaan en een turbo glijbaan, waar je snelheden haalt tot 70 km per uur. Maar ook: Twee luchtballonnen voor een heuse ballonvaart, een fitness centrum, midgetgolf-baan, Balinese baai, spa (grootste van Europa) en een tropisch dorp en zelfs een heus tropisch regenwoud. Een verblijf hier, is een ware belevenis.

3. PortAventura Costa Caribe - Spanje

portaventura costa caribe mambo limbo

Costa Caribe waterpark is onderdeel van het enorme pretpark PortAventura vlak bij Salou. Met vele spannende waterattracties voor jong en oud zal iedereen zich hier vermaken. Aan de Costa Caribe tref je veel spannende glijbanen en attracties. Met de King Khajuna maak je een stijle afdaling van maar liefst 31 meter! Relaxen in het water kan ook. Dobber op een rubberbootje over de El Río Loco of ga met een bootje van de El Torrente glijbaan. Ook voor jonge kinderen zijn er leuke attracties om in te spetteren. El Gran Caribe is een indoor waterpark, speciaal voor de jongsten.

4. Therme Erding - Duitsland

therme erding vitaliteitspool

Therme Erding is meer dan een subtropisch zwemparadijs. Het is een subtropisch vakantie resort, met een mega waterpark, vitaliteitsoase en een saunaworld. Er zijn meerdere restaurants, bars en hotels. Therme Erding is een fantastische accommodatie voor een weekendje weg in Duitsland. Met de Galaxy glijbanenwereld heeft Therme Erding een enorm glijbanenpark in het subtropische zwemparadijs. Ook zijn er veel wellness voorzieningen en kun je hier heerlijk culinair genieten in de verschillende restaurants. Therme Erding is een fantastische accommodatie voor een weekendje weg in Duitsland.

5. Aqualand Village - Corfu

splashworld aqualand village h

Midden op het eiland Corfu, ligt het prachtige grote waterpark Aqualand Village. Met meer dan 10 grote spannende glijbanen, een waterspuitpark, miniglijbanenpark een ‘Lazy River’ en een golfslagbad is dit een mooi groot en uitgebreid waterpark en all inclusive resort. Wie in het resort verblijft kan zich eindeloos vermaken in het waterpark. Men kan hier gebruik maken van de vele all inclusive voorzieningen. Door haar ligging midden op het eiland, is het tevens een prima verblijf waar vandaan uitstapjes over het hele eiland gemaakt kunnen worden.

6. Aqua Fantasy - Turkije

waterpark glijbaan

Het Splashworld waterpark in Kusadasi is enorm. Er zijn maar liefst 11 zwembaden en ruim 30 glijbanen. Er is een speciaal kindergedeelte voor de allerjongste spetteraars, met kinderzwembanen, een piratenschip en kleinere glijbanen. Ook de volwassenen hebben een gedeelte waar zij zich terug kunnen trekken. Daar is onder andere een jacuzzi en een bar. In zo’n enorm waterpark als Aqua Fantasy, mag natuurlijk een ‘Lazy River’ ook niet ontbreken. In het resort zijn ook verschillende All Inclusive wellness voorzieningen zoals een sauna en een schoonheidssalon.

7. Waterworld - Cyprus

waterworld cyprus river oddysey

Waterworld in Grieks Cyprus is hét waterpark van Cyprus. Met vele spannende glijbanen en tal van van waterattracties is dit een waterparadijs voor kinderen van alle leeftijden! Hier zal iedereen zich de hele dag vermaken. Met de vele zwembaden en glijbanen is Waterworld een fantastisch aquapark. Enorme sensationele glijbanen als The Fall of Icarus, The Quest of Heracles en The Drop to Atlantis lijken zo in avonturen van Griekse helden thuis te horen. In het hele waterpark vindt je het Griekse mythen thema terug in de spannende attracties.

8. Paradise Valle Taurito - Gran Canaria

splashworld paradise 3

Waterpark Paradise Valle Taurito is een waar spetterparadijs, met spannende glijbanen, waterspuitparken, zwembaden en miniglijbanenparken voor de aller jongsten. Dit waterpark bij het all inclusive Splashworld hotel Paradise Valle Taurito is een zeer compleet waterpark waar zowel kinderen als volwassenen zich uitstekend kunnen vermaken. En voor nog meer waterplezier is het strand slechts enkele tientallen meters verderop. Zo is een spetterende zonvakantie op Gran Canaria gegarandeerd.

9. Waterworld Lloret de Mar - Spanje

waterwolrd lloret xtreme mountain

Lloret de Mar is een populaire bestemming voor jonge vakantiegangers. In het waterpark Waterworld in Lloret de Mar zullen zij zich dan ook prima vermaken. Er zijn spectaculaire en supersnelle glijbanen. X-treme Mountain is zelfs 200 meter lang! En dan kun je in het waterpark ook nog eens bungeejumpen. Ook voor families en kinderen zijn er veel spannende en ontspannende attracties. Met een enorm golfslagbad, wilde rivieren, familie-lagunes en bubbelbaden. Waterworld Lloret de Mar is een spectaculair waterpark voor jong en oud!

10. Splashworld resort Aqua Bay - Zakynthos

splashworld aqua bay 2

Optimaal genieten van heel veel water plezier doe je in het Splashworld resort Aqua Bay op Zakynthos. Je vermaakt je hier niet alleen in het waterpark, er ligt ook nog eens een strand op een steenworp van het resort. In het Aqua Bay waterpark kun je je vermaken met diverse spannende glijbanen, een lazy river, waterspuitpark, miniglijbanenparken maar liefst 6 zwembaden. Met een waterpark, strand en top voorzieningen in het resort, zal iedereen hier volop genieten van een heerlijk ontspannende zonvakantie op Zakynthos!